19. nov, 2019

Hvordan skal jeg begynne?

Innrømmet jeg er mest glad i å bake brød, men jeg lager også mye annet mat. Jeg blir ofte spurt om oppskrifter på det jeg lager, og tanken om å få lagt det på hjemmesiden, har luret en stund.

Jeg har jo en fetter i Lom som er en fantastisk baker, og skal absolutt ikke gå ham i bedene. Men jeg koser meg med mitt i mitt lille køkken, og har stor glede av det jeg driver med.

Gleden ved å se surdeigen vokse i glasset, deigen heve seg, og ta det knitrende brød ut av ovnen kan ikke beskrives. Det må prøves!

Og innimellom går det helt galt! og bra er det, for det lærer man av. Ikke la det slå deg ut. Det er bare å prøve igjen og igjen. Jeg har hatt og har utallige mislykkede forsøk. Så sent som i helgen, ville brødet ikke som jeg ville. Netopp som jeg hadde besøk fra Danmark, og alt skulle være perfekt. Ikke ville brødet heve på siste heving, og til sist måtte jeg bare hive det i ovnen. Det ble så flatt og kjedelig å se på, at det var helt flaut, Men i mangel av annet måtte jeg bare servere det. Og jammen meg om det ikke var en succes. Hva det manglet i utseende, hadde det i smaken!

Så bare klø på!